Wednesday, May 6, 2009

hadiah apa ?episod..31

hi kekawan semua.. maaf saya sibuk wit mama saya..
lupa pulak ari tu nak citer, masa besday saya tu.. saya dapat small
gift as my besday tapi.... tapi..saya suker n epi sangat!!

  • saya dapat FISH ! nama dia TISH..( saya yang gif nama ia tau ), TQ yer pak alang saya..!
  • saya dapat purple BARNEY ( can press hand dia then got sound ), TQ aunty
  • yang paling saya suker.. sebab mama saya gif present for saya n papa pegi holiday .. kami pegi beach yang cantik tu n saya suker sangat n mama banyak beli baju saya yang cantik2 tau.. he he TQ yer mama n luv u ..!
!!mama dah pomis wit saya.. time 2nd besday ni just celebrate wit kekawan playground saya n family jer sebab nanti 3rd besday saya ... if mama n papa free n tak BZ .. so mama dah pomis nak ajak kawan2 saya yang lagi ramai n buat parti, ada goodies, ada games, ada belon, ada kek besar !!! .. macam2 ada mama kata..
kekawan jangan risau ok.. saya pomis will ajak kamu semua ok..!
bye bye ..! snack time ..!! bye !!

Sunday, April 26, 2009

waktu besday saya..episod 30

gambar saya masa gif kawan2 goodies..



mak su ain saya yang tolong ambik kan..




pix atas ni ..ini lah Goodies yang mama help saya wrap for saya punyer
fren...alah frens saya ramai kat playground..jadii.....mama cakap kat saya
kena lah share some candies with my fren kat situ sebab everyday kakak n abang
tu always take care of saya masa main main kat playground tu..
TQ mama sebab saya epi n kekawan saya pun epi gak..!


HOORAAyyy!!!!!

video tiup candles..episod 29

saya dah pandai tiup lilin... mama yang teachs kan..
so ni mak su ain yang help mama record..masa ni papa n mama n mak su ain
bawak saya pegi amm.. choc cake kat kedai kat rumah ..emmm.. ntah apa ntah
nama kedai tu.. nanti tanya mama saya yer..

video

.HOORAAYY!!! saya dah big gal !! saya dah dua tahun !!
TQ yer kekawan semua ..sudi wish buffday saya ari tu,..!

Thursday, April 23, 2009

flying wit mama..episod 28

flying wit aeroplane..!



..dah masuk kali ketiga tau saya naik aeroplane ..! kekawan lupa yer..?! kan saya citer masa dulu..masa saya dalam tummy mama..! lepas tu masa saya enam bulan, masa saya baby yang small lagi tu...dan, ni pulak masa saya flying wit mama jer n papa saya tinggal..he he sian papa saya..! alah.. papa tolong sent jer kat airport tu n tengok jer saya n mama jalan pegi kat aeroplane yang besar tu..! mula2 saya scared tau bunyi bising enjin tu..! tapi mama saya sayang sangat saya..dia tolong close kan telinga saya sebab dia tengok saya scared ..!
masa tu kami nak pegi Penang lah..jumpa nenek n atuk saya ..! sebab mak su ain saya ada kat sana..and papa pulak ada hal n kena keja pegi Kuantan, mama lah kata kat saya ! sebab masa dalam aeroplane..saya heran..y papa tak naik..? sebab ada uncle lain duduk sebelah mama..emmm..saya tak suka but uncle tu baik mama kata..! sebab dia sian kat saya duduk kat atas mama, jadi.....dia duduk kat tempat lain...emmm.. baik lah uncle tu..! TQ yer uncle yang saya tak kenal..!
saya good gal mama kata sebab tak cry pun naik aeroplane tu, siap study, makan cookies n minum jus!! kakak kat dalam tu.. cantik2 tau..! he he he .. shhh...mama saya asyik tengok jer..sebab dulu kan mama suka jadi pramugari masa kecik2..! jangan kasi tau mama..!
sampai Penang...nenek n mak su saya jemput kat airport.. he he saya n mama penumpang yang terakhir ..sebab mama nak kena dukung saya turun tangga tu..then kakak cantik tu help mama angkat beg saya ..! TQ kakak cantik..! lepas tu ada uncle kat bawah tu help mama jugak angkat beg saya sampai kat dalam airport tu...semuanye baik kan..? saya suka lah kakak n abang tu sebab tolong mama saya..! sian mama...nak kena dukung saya ..
tapi dah masuk kat dalam airport tu..mama suruh saya duduk dalam trolley.. saya pun be a good gal sebab sian mama saya dah penat ..!TQ mama !...
nanti saya nak ajak mama
saya naik aeroplane lagi n this time papa ada..!
saya suke duduk kat window sebab nampak clouds..and lampu banyak..
emmm... macam mana boleh terbang kan..?!
nanti saya ask papa..! ok ok bye.. saya nak pegi ask papa..!
good nite yer n jangan lupa wash your hand n wash your feet before sleep..!
he he he .. sebenarnya itu saya tiru mama punyer pesanan everytime saya
nak masuk tido..!
muaakkkks..!


kasut saya dah HILANG!..episod 27




...shoes ni lah saya dah tak da..! hanya left one sajer.. n saya sedih lah jugak sebab dulu mama always pakaikan shoes nie.. tapi NOW dah tak da n only left one n saya saw mama put dalam almari shoes..! emmm.. maybe terjatuh masa saya kat IKANO.. heran kan..? sebab..kekawan ingat tak masa dulu .. alah saya ada citer yang Brown Teddy saya tu hilang kat IKANO jugak.. emmm.. IKANO ni..y tak nak fren wit saya ..?! saya tak kacau pun dia..!
saya syak shoe saya tu jatuh masa tertido.. tapi saya dengar mama ada cakap wit papa saya ... time saya tido dalam stroller..saya tak pakai shoes..! emmm.. maknanyer.. mungkin papa or mama yang buat terjatuh masa nak simpan stroller saya dalam bonet keta mama tu...
yer lah.. kan saya punyer stroller ada poket kat bawah seat tu n mama always put anything inside poket tu.. emmm.. maybe terjatuh lah tu..!
sian... sian.. sian... shoe CUTE saya tu n tak tahu lah siapa yang jaga dia nanti..?! psttt...! kawan2 jangan lah fren wit IKANO..! always saya punyer barang terjatuh kat sana..shhh...!! jangan kasi tau mak su ain saya sebab dia suka pegi IKANO tu.. emmm... y yer..?! mama pun suka...!
tapi mama dah pujuk saya dah.. dia kata nanti papa n mama saya will beli yang baru n yang hilang tu .. mama will keep sampai saya dah besar buat kenangan..!

TQ mama...!

Wednesday, April 22, 2009

60minit tutup lampu..?.episod 26

masa ni saya,nenek,mama,pak ngah & mak ngah yaya pegi tengok view KLCC dari rumah saya..!
emmm...masa ni kan mama suruh kami tutup lampu kat dalam rumah, emmm..saya pun tak tau y mama suruh papa tutup..tu yang saya ikut nenek keluar...shhhh...saya suka naik keta nenek saya sebab new car n big !!



video

~ pesanan mama saya.. jangan membazir n selamatkan BUMI kita yang dah semakin panas..!! sebab itu mama will scold saya if saya noty membazir..
so kekawan saya jangan noty cakap mama awak yer..
da da!opsss...lupa.. nampak tak? masa nie saya terjatuh...he he nasib baik atas grass jer..!

umur saya 2 tahun..episod 25

2




HI KEKAWAN SEMUA...NAK TAU TODAY IS MY SPECIAL DAY ! EMMM.....NAK TAU Y ??!!

Sebab saya dah big girl lah..!! i am two years old ..!! he he he mama dah ajar saya cakap two two but saya pulak forgot keep saying three after two kan..?! emmm...mama ada bisik kat saya tau last nite..mama kata saya dah toddler n no more baby....;( alah...saya nak jadi small baby lagi sebab saya suka kalau mama saya call saya baby..and mak su saya pun kekadang panggil saya baby..!

tapi tak pa..kalau mama call nama saya pun..best gak !!!

ok lah kekawan semua..saya nak kasi tau jer..today is my buffday 23 april 2009 !

saya dah cukup dua tahun...and saya sungguh hepi sebab dapat explore macam2 wit all people i love ..!! TQ mama n Papa sebab saya always sihat n pretty like mama ..he he he !!!

emmm.. ok lah saya busy nie..sebab petang nanti nak jumpa kawan2 saya @ playgorund sebab nak kasi diaorang semua candies...mama dah tolong packing kan all the candies ..!!

bye bye ..muakksss!!

opsss..lupa pulak...!! pada sesapa buffday sama wit saya tu...epi besday yer n jangan noty noty tau..nanti mama saya pukk...!!!shhh..mama garang !!